Inaugurare Resource Center – European Institute of Cultural Routes, Sibiu
Inaugurare Resource Center – European Institute of Cultural Routes, Sibiu
19 mai 2010 - 19 mai 2010
Biserica evanghelica
Cu aceasta ocazie va avea loc si un recital de orga in Biserica evanghelica.

In program:

Ursula Philippi – orga (Sibiu)
Orgel, orgue, organ – recital de orga


Despre Ursula Philippi

Absolventa a Conservatorului "Ciprian Porumbescu" din Bucureti, Ursula Philippi este astazi profesor universitar la Academia de Muzica "Gh. Dima" din Cluj precum si organista Bisericii evanghelice din Sibiu, unde activeaza la cel mai mare instrument din Transilvania. Ursula Philippi preda stilistica interpretarii orgii si, pentru masteranzi, cursul Principii istorice ale interpretarii muzicii baroce.

Laureata a unor concursuri internationale si nationale (Concursul "A. Bruckner" de la Linz/Austria, ediţia 1978, Concursul "Primavara la Praga", ediţia 1979), organista concerteaza intens atat in tara, ca si in strainatate, efectuand in decursul anilor numeroase turnee in Europa, in Kazahstan, Kirgizia si Japonia.

Repertoriul artistei cuprinde muzica de orga de la Renastere pana la avangarda muzicala, Ursula Philippi realizand si numeroase prime auditii. Dublul CD "Orgi istorice din Transilvania", produs la douasprezece dintre cele mai vaoloroase instrumente cu prestigioasa firma "Dabringhaus und Grimm" din Germania a primit in 1992 Premiul Criticii Germane de Disc.

Activand la o mare orga romantica de la inceputul secolului XX, organista abordeaza cu predilectie muzica de orga compusa pentru asemenea instrumente, adica marele repertoriu romantic de orga. In 1998 a inregistrat la Sibiu integrala sonatelor de orga de August Gottfried Ritter cu firma germana Dabringhaus und Grimm. De asemena Ursula Philippi concerteaza cu regularitate in diferite ansambluri camerale.

Interesul special al artistei il constituie astazi preocuparea pentru salvarea unora dintre vechile orgi din Transilvania. Ursula Philippi este deseori invitata sa sustina prelegeri despre orgi istorice din Transilvania in tara si peste hotare.
In 2005 a fost membru in juriul Concursului International de orga Gottfried Silbermann de la Freiberg/Germania. Ultima inregistrare a organistei a fost in aprilie 2008 oratoriul Patimile dupa Matei de Hans Peter Türk in colaborare cu ansamblul coral Meißner Kantorei sub bagheta lui Christfried Brödel. CD-ul a aparut in februarie 2009 la firma germana Dabringhaus und Grimm. In luna mai 2009, CD-ul cu Patimile dupa Matei de Hans Peter Türk a fost distins cu Supersonic Award al revistei pizzicato din Luxemburg. (sursa: http://ursula.philippi.ro/ro/curriculum-vitae.html )


NOIEMBRIE 2020
L M M J V S D
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30