Brunch la Moardas
Brunch la Moardas
29 mai 2010 - 29 mai 2010
Moardas
 Moardas - in germana Mardisch, in limba maghiara Mardos- este o localitate apartinand comunei Mihaileni, judetul Sibiu, la 72 km km de Sighisoara, 32 de Agnita, 50.5 km NE de Sibiu.

Obiective de interes turistic:
Biserica evanghelica fortificata construita in stil gotic in secolul al XIV-lea. Biserica este imprejmuita cu un zid inalt care se pastreaza in parte.

Mic concert cu Ansamblul Huniadi Cantores incepand cu orele 14:00.

Din program:

Ansamblul Huniadi Cantores (Hunedoara)
Renaissance Dances and Fantasias – cantece si dansuri din RenastereDespre Huniadi Cantores - Muzica medievala

Infiintat in decembrie 2006 de catre Mircea Goian, grupul urmareste sa promoveze imaginea Castelului Huniazilor si sa popularizeze legende din istoria locului prin prezentarea de lucrari muzicale din perioada Renasterii, epoca in care si viata la castel a avut o stralucire speciala. Repertoriul grupului Huniadi Cantores cuprinde lucrari scrise pentru regi, regine, printi, dar si pentru oamenii saraci . Intrucat in perioada anilor 1500 la Castelul Huniazilor a trait si a cantat Sebestyen Tinodi, un menestrel celebru in Transilvania, dar si in Ungaria, grupul interpreteaza si o lucrare compusa de acesta dupa batalia de la Mohacs (1526). Ansamblul Huniadi Cantores a concertat la Hunedoara, Deva, Sighisoara, Sibiu, Turnu Severin, Soimos, Mosna, Gilau, Unirea, Cisnadie, Caransebes, Brasov, Medias, Baita, Timisoara, Targu Mures, Alba-Iulia, Bistrita, Ineu, Carei, Rasnov,  la doua editii ale Festivalului Savaria de la Szombathely (Ungaria), la sediul Paramentului European de la  Strasbourg, la Festivalul International de Muzica Universitara de la Belfort (Franta), precum si la castelul de la Savarsin, in fata Regelui Mihai si a familiei regale.

Din 2007 si pana in prezent,  Huniadi Cantores a oferit publicului trei proiecte: Menestrelii de la Castelul Corvinilor – legende, Renaissance Dances and Fantasias si Renasterea in Transilvania. A realizat DVD-ul Huniadi Cantores si numeroase inregistrari la TVR Bucuresti, Timisoara si Deva TV. Grupul face parte din Asociatia Corvinorum Ordo din Hunedoara.Componenta:

Mihaela Galambos– blockflöte sopran & alto, voce
Aranka Babos – oboi, blockflöte sopran, alto & tenor
Nicolae Szekely – lauta, vihuela, percutie
Mircea Goian – viola da gamba, toaca (managerul grupului)


Rezervarea reprezinta un fel de asigurare orientativa pentru localnici care pregatesc evenimentul.

Informatii despre brunch si rezervari la Cristian Cismaru, email: transilvanian.brunch@gal-mh.eu
NOIEMBRIE 2020
L M M J V S D
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30