Brunch la Hosman
Brunch la Hosman
26 iunie 2010 - 26 iunie 2010
Bucatele locului sunt exceptionale! Vino sa le gusti si tu la tara in mijlocul naturii! Surpriza evenimentului o aflati doar la fata locului!

Despre Hosman
Localitatea Hosman - in germana Holzmengen, in limba  maghiara Holcmany  - se afla in judetul Sibiu, la 70 km SV de Sighisoara, 31 km E de Sibiu. Prima atestare documentara a localitatii este din 1317 cu denumirea de Holzmenia. Fortificatia a fost ridicata la poalele dealului si inconjura o biserica romanica construita in jurul anului 1270.

Informatii de interes turistic
Biserica evanghelica fortificata,  moara electrica reparata si redata in functiune,  fieraria, se lucreaza la amenajare unei brutarii, șura "reinnoita" pentru evenimente culturale sau chiar puteti face un tur cu drezina.

Informatii despre fortificatie: www.biserici-fortificate.com.

Mic concert, din program:

Paul Cristian
– orga (Brasov)
Cathedral of Sounds – concert de orga
Cimpoierii din Transilvania (Hunedoara)
The Go-Betweens on Bagpipes – parada medievala pentru spatii publiceDespre artisti:

Cimpoierii din Transilvania

Grupul a fost infiintat in 2008 si abordeaza muzica medievala si traditionala intr-un mod original. Este un ansamblu gandit si realizat special pentru spectacolele care au loc in pietele oraselor sau in spatiile libere de pe langa cetati sau castele. Repertoriu este ales din perioada anilor 1400 – 1600 si prelucrat de membrii grupului, muzicieni care abordeaza muzica medievala cu convingerea ca sustin atmosfera speciala de la Castelul Corvinilor. Din grup fac parte:

Aranka Babos – cimpoi, oboi, block flute;
Marius Savu – Cimpoi, block flute, clarinet;
Dorin Savulescu – instrumente de percuţtie;
Mircea Goian – violoncel, instrumente de percutie, toaca si manager al grupului.

Paul-Alexandru Cristian
orga, clavecin

S-a nascut la Brasov in anul 1976, intr-o familie de muzicieni. A studiat pianul la Liceul de Muzica din Brasov cu prof. Mirra Popescu, debutand ca solist cu orchestra simfonica a Filarmonicii Brasov la varsta de 12 ani. La concursurile nationale de interpretare organizate pentru elevii liceelor de arta a obtinut premiile I si II.

Din anul 1995 a inceput studiul orgii cu prof. Eckart Schlandt la Facultatea de Muzica a Universitatii „Transilvania” din Brasov, obtinand in anul 2000 diploma de licenta. A participat la cursuri de maiestrie artistica pentru orga cu profesorii Ludger Lohmann si Christoph Krummacher, cursuri de clavecin si continuo cu profesorii Jesper Christensen si Maria Braeutigam, cursuri de improvizatie cu prof. Martin Strohhaecker, cursuri de interpretare a muzicii baroce cu Jan Kleinbussink.

In perioada 2001-2004 a urmat cursuri postuniversitare de masterat in orga la Conservatorul din Lausanne (Elvetia), la clasa prof. Jean-Christophe Geiser. A obtinut diploma de concertist in iunie 2004.Dintre numeroasele recitaluri sustinute in Romania si strainatate pot fi mentionate in mod deosebit pe cele sustinute la Catedrala din Lausanne, Biserica Neagra din Brasov, Biserica evanghelica din Sibiu, Bogazicu University din Istanbul, Muzeul orgii din Roche (Elvetia) si Festivalul din Valsesia (Italia). In perioada 2002-2004, a fost organist titular la biserica La Sallaz/Vennes din Lausanne (Elvetia), din 2004 fiind organist la Biserica Sf. Bartolomeu din Brasov.

Pe langa activitatea de organist, Paul Cristian sustine o bogata activitate camerala in mai multe formatii de muzica veche cum ar fi Quartetto Brassovia Georgius, Codex si Orchestra de Camera Ciuc. Un interes deosebit a acordat, pe parcursul anilor, atat in Romania cat si in Elvetia, restaurarii si intretinerii orgilor, cum ar fi orga Buchholz a Bisericii Negre din Brasov, orga din Porrentruy si cea a catedralei St. Pierre din Geneva, absolvind cursurile scolii de profil din Harman in anul 2007.


Rezervarea reprezinta un fel de asigurare orientativa pentru localnici care pregatesc evenimentul.

Informatii despre brunch si rezervatii la Cristian Cismaru, email: transilvanian.brunch@gal-mh.eu
NOIEMBRIE 2020
L M M J V S D
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30